GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT
“CĂSUŢA CU POVEŞTI”



La 1 decembrie 1971 Grădinița cu program prelungit Căsuța cu povești și-a deschis pentru prima dată porțile. Accesați!

Activități

Minunea ÃŽnvierii Untitled document

 

“Eu sunt Învierea È™i ViaÈ›a. Cine crede È‹n Mine, chiar dacÇŽ ar fi murit, va trÇŽi!” (Ioan 11:25)

Minunea ÈŠnvierii aduce multÇŽ bucurie È™i ne È‹ndeamnÇŽ sÇŽ oferim bucurie prin ce È™tim mai bine. Noi, È‹n cadrul Proiectul JudeÈ›ean “ÈŠngeraÈ™ul meu” am realizat È‹n aceste zile premergÇŽtoare sÇŽrbÇŽtorilor pascale -  picturi pe hȃrtie, sticlÇŽ sau pȃnzÇŽ; am modelat È‹n lut È™i am desenat, raportȃndu-ne la tradiÈ›ii È™i obiceiuri de PaÈ™te.

“Hristos a È‹nviat È™i se bucurÇŽ È‹ngerii! Hristos a È‹nviat È™i viaÈ›a vieÈ›uieÈ™te! CÇŽ Hristos È‹nviind din morÈ›i, S-a fÇŽcut È‹nceputul È‹nvierii celor adormiÈ›i. A Aceluia este slava È™i puterea È‹n vecii vecilor!” (Sfȃntul Ioan GurÇŽ de Aur)

Ȋnvierea lui Iisus sǎ ne umple sufletul de liniște, mintea de luminǎ și ȋntreaga ființǎ cu, credințǎ!

  SÇŽrbÇŽtori binecuvȃntate alÇŽturi de noi È™i de toÈ›i ce dragi!


Sărbătorile de Paște Untitled document

“Aceasta este ziua pe care a fÇŽcut-o Domnul: sÇŽ ne bucurÇŽm È™i sÇŽ ne veselim È‹n ea!” (Psalm 118:24)

CredinÈ›a È‹n Dumnezeu ne È‹ntÇŽreÈ™te È™i ne bucurÇŽ, ne face zilele mai frumoase È™i ne umple existenÈ›a de rost. ÈŠn aceastÇŽ perioadÇŽ am discutat, cu ajutorul cÇŽrÈ›ilor È™i al pildelor, despre bunÇŽtatea lui Dumnezeu È™i despre È‹nsemnÇŽtatea sÇŽrbÇŽtorilor de PaÈ™te. AlÇŽturi de PreoÈ›ii Parohi de la Biserica ortodoxÇŽ de la Coroana am descoperit lucruri frumoase È‹n mijlocul bisericii, am simÈ›it liniÈ™tea rugÇŽciunii È™i bucuria ÈŠnvierii ce va veni. Ne-a fost alÇŽturi È™i PÇŽrintele Vasile FilipaÈ™, Preotul paroh al satului Manic (comuna ChiochiÈ™) care a poposit È‹n fiecare grupÇŽ È™i a vorbit preÈ™colarilor despre binecuvȃntÇŽrile lui Dumnezeu asupra noastrÇŽ. ActivitÇŽÈ›ile fac parte din Proiectul JudeÈ›ean  “ÈŠngeraÈ™ul meu” È™i sunt sprijinul nostru È‹n fiecare zi È™i sÇŽrbÇŽtoare, activitÇŽÈ›i care ne oferÇŽ exemple frumoase ale dragostei lui Dumnezeu È™i ne È‹ndeamnÇŽ la bunÇŽtate, unitate, iertare È™i iubire fațǎ de tot ce ne È‹nconjoarÇŽ.


In perioada 15-21.11.2021, preșcolarii de la GPP “Căsuta cu povești” au desfășurat activități in cadrul proiectului “Săptămâna Educației Globale” cu tematici diverse
Farfuria sănătoasă Untitled document
Cercul Untitled document
Copiii își doresc o planetă veselă și curată Untitled document
Copii mici, inimi mari Untitled document

Se spune că lucrurile făcute din suflet nu costă bani! De ce credem acest lucru? 

Pentru că toate cadrele didactice de la GrădiniÈ›a ,,CăsuÈ›a cu PoveÈ™ti,, BistriÈ›a împreună cu părinÈ›ii È™i copiii au ales să dăruiască zâmbete È™i bucurie printr-un cadou. 

În timpul acestei săptămâni am demarat o acÈ›iune de voluntariat numită ,,Copii mici, cu inimi mari,, în colaborare cu ,,Clubul femeilor solidare,, din Năsăud. Am ales împreună cu părinÈ›ii È™i preÈ™colarii să dăruim cadouri din suflet pentru copii din familii precare È™i totodată, pentru copiii de la ,,Casa Sf. Iosif,, din Odorheiu Secuiesc. 

Ca să facem ceva special trebuie să credem că e special! Și bazaÈ›i pe această sintagmă am ales să ne unim È™i să aducem bucurie în jurul nostru. Am ales să transmitem preÈ™colarilor ideea de a arăta bunătate È™i dragoste celui din jurul nostru chiar È™i printr-un gest! Sper că am reuÈ™it! AÈ™teptăm să ajungă cadourile la fiecare dintre ei în pragul Crăciunului.

 

Colectivul Grădinița cu Program Prelungit ,,Căsuța cu Povești,, Bistrița


Școala Altfel



De ce să citim copiilor noștri?

Amintirile cele mai frumoase ale copiilor sunt momentele petrecute alături de părinții lor. Cititul cu voce tare a unei cărți de către mama sau tata, copilului, înseamnă timp de calitate petrecut împreună, micii cititori asociind lectura cu sentimentele pe care le-au trăit alături de părinți.

CITEȘTE-MI 100 DE POVEȘTI!

Un program inițiat de Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Ministerul Culturii, sub egida proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială

Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu povești” Bistrița face parte din cele 1214 grădinițe înscrise în programul „Citește-mi 100 de povești”.
Acest program care are ca obiectiv principal, transformarea, până în anul 2025, a celor 4500 de grădinițe publice în GRĂDINIȚE BIBLIOTECI, adevărate centre de literație.
În cadrul acestui program, cadrele didactice, vor participa la sesiuni de pregătire profesională în ceea ce privește literația, vor amenaja insule de lectură și vor desfășura ateliere de lectură pentru părinți și cei mici, vor marca evenimente de lectură și cultură sau zile tematice cu semnificații speciale, vor încheia parteneriate ce vor contribui în mod direct la încurajarea lecturii pentru copiii și familiile din grădinița noastră.

ÎMPREUNĂ CREȘTEM VIITOARELE GENERAȚII DE CITITORI.



Capsula timpului Untitled document
Activități outdoor Untitled document
Săptămâna altfel Untitled document
Târg de mărțișoare Untitled document
Festivalul Mini Nosa Untitled document
O activitate de succes in Saptamana Altfel Untitled document
Festival - Cantecele Unirii Untitled document
Festival - Cantecele Unirii

Proiect CAES - Patrula Girofar Untitled document
Kalokaghatia Untitled document
Micii cercetași- concurs județean Untitled document
Poveștile Nosa Untitled document
Cum să creștem sănătoși? Untitled document
Detectivii emoțiilor Untitled document
Un copil sănătos emoțional și social Untitled document

Un copil sănătos emoÈ›ional È™i social” – Ateliere educaÈ›ionale pentru părinÈ›i


Mă antrenez să fiu curajos si încrezător Untitled document

”Mă antrenez să fiu curajos si încrezător”- participare la competiÈ›ia naÈ›ională Școala altfel- Să È™tii mai multe să fii mai bun 


Ziua Bucuriei, Ziua Curajului și Ziua Încrederii Untitled document

”Ziua Bucuriei, Ziua Curajului È™i Ziua Încrederii”- Ateliere de educaÈ›ie socio-emoÈ›ională pentru copii desfășurate în cadrul săptămânii Școala altfel: Să È™tii mai multe, să fii mai bun!


Emoțiile copilariei Untitled document

”EmoÈ›iile copilariei” – înfiinÈ›area È™i antrenarea formaÈ›iei de dans tematic a grădiniÈ›ei


Împărătia emoțiilor Untitled document

”Împărătia emoÈ›iilor” – activitate demonstrativă cu copiii desfășurată în cadrul cercului pedagogic al educatoarelor


Învățăm împreună Untitled document

”Învățăm împreună”- jocuri, poveÈ™ti È™i activități de educaÈ›ie socio-emoÈ›ională, desfășurate săptămânal sau zilnic È™i cuprinse în documentele de  proiectare ale educatoarelor 


Pot să fiu un super coleg! Untitled document

Pot să fiu un super coleg!" – activitate concurs în scopul formării la copii a abilității sociale de respectarea regulilor


Siguranța emoțională a copilului - esența relației educatoare-copil Untitled document

”SiguranÈ›a emoÈ›ională a copilului - esenÈ›a relaÈ›iei educatoare-copil”- curs de formare pentru personalul grădiniÈ›ei care lucrează cu copiii


Grădinița ECO Untitled document
S.O.S. Pământul Untitled document
Ziua României Untitled document
Colectare selectivă Untitled document
Atelierele toamnei Untitled document
Colectarea selectivă Untitled document
MoÈ™ Nicolae Untitled document
Bunul meu MoÈ™ Nicolae Untitled document

În cadrul activității "Bunul meu, MoÈ™ Nicolae" copiii s-au tranformat în ajutoarele moÈ™ului Nicolae È™i au confecÈ›ionat diverse jucării pentru a-i fi de folos moÈ™ului; iar în ghetuÈ›ele uriaÈ™e am pictat cadoul pe care ni-l dorim de la MoÈ™ul Nicolae.


1 iunie Untitled document

1 iunie 2016 - grupa Greierasilor



© GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT “CĂSUŢA CU POVEŞTI” 2016-2022